Petak 08.07.2016.
08:14 >> 11:36h
Vestionline

Osveta crnaca?! Haos u Dalasu, iz snajpera ubijeno pet policajaca

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun izjavio je da je posle ubistva petorice policajaca iz snajpera u tom gradu uhapšeno troje osumnjičenih, dok je četvrti bio opkoljen u jednoj garaži u centru grada i razmenjivao vatru sa pripadnicima policije. Po izveštajima iz američkih medija, osumnjičeni se ne kraju ubio.

Braun je na konferenciji za novinare pričao i kako su izgledali pregovori sa osumnjičenim.

- Tokom pregovora osumnjičeni je rekao da će još da nas ubija - mislim pri tome na policajce - istakavši da su bombe postavljene u garaži, ali i u centru grada. Takođe je govorio da je kraj blizu - rekao je šef Braun.

Još nije poznato da li je ovaj brutalni napad direktno u vezi sa ubistvima dva crnca prethodnih dana, ali se za sada ne može isključiti mogućnost da je izazvan podjednako brutalnim ponašanjem policije prema Afroamerikancima prethodnih dana, naročito jer, kako je rekao i sam šef Braun, osumnjičeni je želeo da ubija samo policajce.

Snajperski napadi su se dogodili u četvrtak u 20.45 po lokalnom vremenu u trenutku dok je više stotina ljudi protestovalo zbog ubistava Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Baton Ružu u Luizijani i u Sent Polu u Minesoti.
Guverner Teksasa Greg Abot je saopštio da je bezbednosnim službama države Teksas naložio "da Gradu Dalasu ponude svaku potrebnu pomoć".

"U ovakvim trenucima moramo se podsetiti i naglasiti značaj ujedinjenja nas Amerikanaca", istakao je Abot u saopštenju.

Potraga za napadačima odvija se u centru Dalasa, a čitav prizor izgleda haotično, sa helikopterima koji nadleću centar grada i policajcima sa automatskim puškama na uglovima ulica, preneo je Asošijejted pres.

2024 © - Vesti online