Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.06.2016.
22:42
Vestionline A

Ko je bio Omar Matin, napadač iz Orlanda?

Omar Matin, koji je u pucnjavi u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi ubio najmanje 50 ljudi, bio je homofob, nasilan mladić pun predrasuda koji je tukao svoju bivšu ženu. Matin (29) je bio musliman, Amerikanac avganistanskog porekla, i radio je u obezbeđenju.

youtube.com
Ni članovi porodice nemaju reči hvale za njega: Omar Matin

Posle napada spekulisalo se da li je imao veze sa Islamskom državom, pa su američki mediji naveli da je pred masakr pozvao policiju i zakleo se na vernost toj ekstremističkoj organizaciji.

Odmah potom oglasila se i Islamska država koja je preuzela odgovornost za napad.

Matinovi rođaci tvrde da on nije bio preterano religiozan, ali da je mrzeo homoseksualce, kao i da je tukao svoju bivšu ženu. Njegova bivša supruga, koja nije želela da joj se objavi ime iz bezbednosnih razloga, rekla je za "Vašington post" da Matin nije bio "stabilna ličnost".

- Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično - kazala je ona.

Njeni roditelji su je izvukli iz tog braka koji se kasnije okončao razvodom. Bivša supruga ga je opisala kao osobu koja je volela privatnost, kao i da nije posebno ispoljavao svoju veru.

Kako piše "Dejli bist", Matin je dva puta bio pod istragom zbog mogućih veza sa ekstremistima - 2013. i 2014. godine - ali nikada nije krivično gonjen.

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje posle napada na noćni gej klub u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi, dok je 53 poveđeno od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.06.2016. 23:54
"......Ко са ђаволом тикве сади о главу му се лупају...." каже народна пословица и обично тако и буде. Ето сад и Америма закукала кукавица јер су управо они сами и произвели и Ал Каиду заједно са Осамом бин Ладеном и сада актуелну ИД....Амери су их и створили и управљају са њима да раде за њих прљаве послове и мутне работе....ето им га сад...па нек' чувају допета по геј клубовима !!!
Ponedeljak 13.06.2016. 23:57
Француска је одмах у знак солидарности свој симбол Париза освјетлила у бојама ЛЏБТ заставе....А тако ће сигурна сам и Лондон...Брисел...Берлин....ЗАШТО нико од њих своје симболе никада не освјетлише када рецимо у Ни-герији Боко Харам направи масакр и поб-ије преко 200 особа.....? У Сирији бјесни рат већ годинама и гину људи свакодневно па ЗАШТО никада нису поставили сиријску заставу?! У Одеси је у мају 2014. извршен масакр када је настрадало више од 40 особа када је у згради дошло до обрачуна између про-владиних присталица и супротне стране....ЗАШТО се тада читав свјет није згрозио над тим догађајем....?! Очито свјет има дупле аршине...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online