Nedelja 03.07.2016.
17:49
Vestionline

Turske kompanije opet na ruskom tržištu

pixabay.com
Rusko tržište ponovo otvoreno za Tursku

- Naše kompanije su nedavno ozbiljno napredovale na tržištima Moskve i Sankt Peterburga koja su najteža za poslovanje, kao i na tržišima drugih velikih gradova - izjavio je Nikitin posle sastanka na temu unapređenja poslovne klime u Rusiji kojim je predsedavao ruski premijer Dmitrij Medvedev, prenosi ruska agencija TASS.

Ruske kompanije će, kako je dodao, biti u stanju da zadrže tržišnu poziciju koju su zauzele tokom perioda antiturskih sankcija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u četvrtak potpisao ukaz o ukidanju ograničavajućih mera protiv Turske, koji stupa na snagu od dana njegovog objavljivanja u službenom glasniku.

Putin je potpisao ukaz o ukidanju ograničenja na prodaju aranžmana za Tursku i naložio vladi da razgovara sa turskom vladom o spoljnoekonomskim odnosima između Moskve i Ankare.

Ruski predsednik je, pored toga, zatražio da se preduzmu odgovarajući koraci u cilju uspostavljanja avionskih linija za čarter letove između Rusije i Turske. Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su 29. juna o ukidanju restriktivnih mera u vezi sa posetom ruskih turista Turskoj.

2024 © - Vesti online