Subota 02.07.2016.
10:47
Tanjug

"Ne znam sastav buduće vlade, a i da znam, ne bih rekao"

Tanjug
Na poslednjim izborima stranka Rasima Ljajića bila je na listi sa SNS

- Ne znam, i da znam ne bih ni rekao, mandatar treba da saopšti imena kabineta. Važnije je da se nastavi ono što smo započeli, usvojićemo strategiju u kojoj su jasno naznačeni ciljevi i načini kako da ostvarimo ciljeve - rekao je Ljajić za RTS.

Dodaje da je neprimereno da koalicioni partneri govore ko je poželjan u Vladi, a ko nije.

- Mi smo bili na listi sa SNS-om na ovim izborima. Imamo 10 puta manje mandata nego glavna stranka, koja je vodila listu, i bilo bi neprimereno da koalicioni partneri govore ko je poželjan, a ko ne. Ne mogu da utičem na to i bilo bi nemoralno da kažem ko može ko ne, to je na SNS-u da odluči - kaže Ljajić.

Govoreći o porukama koje stižu u Srbiju uoči godišnjice zločina u Srebrenici, ministar kaže da bi Srebrenica trebalo da bude mesto gde će se svi pokloniti žrtvama, bez politizacije.

- Nažalost, govorim o tome duže vreme, daleko smo od procesa pomirenja. Sve ovo što se događa vezano za blokadu Srbije od Hrvatske govori da još uvek važi izreka, da komšiji crkne krava. Prošlost predstavlja ozbiljnu prepreku. Prošle godine je bila situacija ko će doći a ko ne, a ove ko može a ko ne. To nije ono što nam je potrebno, treba nam normalizacija odnosa da bismo rešili probleme - rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online