Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.06.2016.
20:11
Vestionline A

Čeda tvrdi: Rusi kadruju po Beogradu, oprostili nam 1948.

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović tvrdi da Rusija pokušava da utiče na sastav nove srpske vlade. Osim toga, on kaže da ne bi mogao da uđe u vladu koja "sedi na dve stolice", ali dodaje i da ne može da kaže da neće ući u vladu ako bude pozvan.

Tanjug
Imaš i ti izbor Jovanoviću, da ne uđeš u vladu!

- Ne želim da budem Slavko Perović srpske politike, niti mislim da treba da bežim od Vučića u situacijama u kojima on vodi moju politiku, ili makar pokušava da vodi onu politiku za koju mislim da je zemlji potrebna - kaže Jovanović u intervjuu za novi broj NIN-a. 

Na konkretno pitanje da li će prihvatiti poziv ako ga Vučić uputi, lider LDP kaže: - Danas, dan nakon prijema u ruskoj ambasadi, dva dana nakon izjave ruskog ambasadora: "Držimo Vučića za reč", tri dana nakon napada Šešelja na mene i konstantnih dnevnih napada Informera, mislim da bi moj ulazak u vladu bio preveliki problem za Vučića". 

Svoju trenutnu poziciju u politici i zašto je toliko oprezan i neodređen po pitanju eventualnog učešća u vladi objašnjava na sledeći način: 

- Ja svakoga dana hodam po minskom polju koje mi postavljaju svi, svako na svoj način, od belih listića do crne ruke, od Informera do Danasa, Legije, Šešelja, crkve, od naših Rusa koji su veći Rusi od onih u Moskvi, do njihovog ambasadora u Beogradu... Ukoliko napravim pogrešan korak mogao bih da dovedem u pitanje šansu da bar pokušam da pronađem izlaz iz slepe ulice u kojoj se zemlja nalazi. Taj izlaz nije uslovljen mestom u Vladi, nikada to od Vučića nisam tražio kao što mi ni on nije nudio - kazao je Jovanović. 

Lider LDP negira da je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot u razgovoru s mandatarom rekao da bi voleo da vidi Jovanovića u vladi. - Ne, on sigurno nije. Kao što sam siguran da su Rusi davno zaboravili 1948. i da danas po Beogradu i Moskvi kadruju kao Kominterna - kaže Jovanović. 

Zapad, dodaje on, gotovo da ne zanima ko je u vladi, dok je s Rusima, tvrdi, drugačije. - Oni u vladu ne guraju, oni se ponašaju kao da je njihova i zato misle da treba da odlučuju ko će u nju ući jer neće sa svakim, hoće samo sa onima koje smatraju svojim - kaže Jovanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.06.2016. 21:08
E, kad je Čeda rekao, to se važi. On je baš poznat kao čovjek od riječi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online