Ponedeljak 27.06.2016.
21:52
B. Simonović - Vesti

Visila nad provalijom 30 sati

pixabay.com
Spasena iz smrskanog automobila iznad Kotora (Foto: Ilustracija)

Nesrećna žena je u petak popodne sama krenula svojim automobilom ka Podgorici, ali je odlučila da ne ide magistralnim putem preko Budve i Cetinja zbog čestih zastoja, već putem preko Njeguša, koji je dosta opasniji.

Na 10 od 25 opasnih krivina, koliko ih ima od Trojica iznad Kotora do ruba Njeguškog polja, iz još nepoznatih razloga izgubila je kontrolu nad vozilom i sunovratila se u provaliju.

Povređena i u nesvesti ostala je zarobljena u smrskanom vozilu i na paklenoj vrućini provela najmanje 30 sati. Tek kada je njena uporna prijateljica Branka Matijašević u subotu popodne uspela da je dobije telefonom i čuje nekoliko njenih slabašnih reči i razabere da je imala udes, krenula je akcija spasavanja.

Spasioci su tek oko ponoći, u noći između subote i nedelje, zahvaljujući odsjaju štop svetala vozila, uspeli da lociraju mesto udesa, a potom je usledila rizična akcija izvlačenja. Uspeli su da izvuku Pavlovićevu koja je već bila na izmaku snaga, što zbog povreda i velikog gubitka krvi, što zbog žeđi, jer je skoro dva dana provela bez vode, povređena na vrućini.

2024 © - Vesti online