Ponedeljak 20.06.2016.
13:55
Vestionline

Ono što je Kolindi zadovoljstvo, Vučiću je ponos

Tanjug
Baš divno druženje: Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić

Predsednica Hrvatske i mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić upisali su se u knjigu utisaka u Milankovićevoj kući uoči sastanka sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. 

Grabar Kitarović je navela da je Milanković bio veliki naučnik srpskog porekla, hrvatske domovine, cenjen širom sveta. - Hrvatska je ponosna na njega. On može biti primer i mladim naraštajima, kako svojim naučnim radom, tako i životnim putem - napisala je ona.

Vučić je, primetivši da će zabeležiti utiske drugačije od uobičajenih oficijelnih poruka, napisao da se nada da će Srbija i Hrvatska, pod okriljem Milankovićevog doma, izgraditi bolje odnose.

On je napisao da se osetio ponosnim i počastvovanim što je imao priliku da poseti dom jednog od najvećih Srba, koji je svojim znanjem zadivio ceo svet. Napisao je i da je Milanković bio mostograditelj, da je pravio mostove u realnosti, ali i u duhovnom smislu.

- Nadam se da ćemo pod okriljem njegovog doma, uz prisustvo hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović izgraditi bolje donose između Srbije i Hrvatske, srpskog i hrvatskog naroda - napisao je Vučić.

2024 © - Vesti online