Ponedeljak 20.06.2016.
10:06
T. Komarica - Vestionline

Ivice, na času se ne spava!

youtube.com
Il' smo u sevdahu, il' smo u bedaku: Ivica Dačić tokom govora kineskog predsednika

Šta će sad Si Đinping da misli o nama? Šta ako odluči da poništi svih više od 20 sporazuma sa Srbijom i povuče tolike milijarde, a koliko smo samo čekali na njih? I to zbog lošeg ponašanja jednog đaka? No, ostaje nam da se nadamo da će, kad je već Đinpingova lepša polovina mogla da zažmuri na šetnju japanskim vrtom u Botaničkoj bašti, isto tako i on moći da nam oprosti ovaj ministrov peh. Ipak je na jednoj strani ozbiljna Kina, a na drugoj Ivica Miljacka Dačić...

Ali, postoji neko ko sigurno neće moći da pređe preko ove dremke na tako važnom susretu. Neko ko nikad ne spava, sve vidi, sve čuje i u svojim rukama drži ključ buduće vlade, a dobro znamo da je "čoveku od tri želje" san da njegova stranka ponovo uđe u Nemanjinu 11 i da nastavi saradnju sa naprednjacima. Pa gde baš da se smesti pored Aleksandra Vučića?

Ne smemo nikad da smetnemo s uma da premijer radi i po dvadesetak sati dnevno, a da ujutru prima građane od 5 kako bi čuo šta ih muči i tišti. Da je on uzor svima i da mnogi zbog njega više ne spavaju duže od šest sati jer ih je sramota od mašine koja sve može da izdrži. I on nije uspeo da zaspi, a ti jesi! Ivice, to ti nije trebalo!

A možda je samo došlo vreme da se čovek povuče iz političkog života, pa da lepo može da spava devet sati, šeta Kalemegdanom i gleda u brda i planine ili jednostavno peca ribu. Ionako je premijer najavio da će nova vlada sedam dana da radi van Beograda i da će spavati u kasarnama, na tvrdim krevetima, kako ne bi dodatno opterećivala budžet. Pa još ako tu bude i dobro poznata vojnička hrana, kome bi se još ulazilo u vladu?

2024 © - Vesti online