Nedelja 19.06.2016.
12:57
Vestionline

I Amerikanci se pitaju šta ovo rade hrvatski huligani

Reuters
Izazvali haos na tribinama u Sent Etjenu: Hrvatski navijači

Novinar američke "ESPN-a", Gabrijel Markoti, pokušao je da objasni pozadinu haosa koji su napravili hrvatski huligani.

Posle ruskih huligana i osunčanih engleskih navijača pojavili su se i hrvatski entuzijasti za pirotehniku. Zaista, poseban EURO, pišu ovaj novinar i nastavlja:

- Stvari nisu tako jednostavne, ovde nije reč o pijanim navijačima van kontrole. Koliko je meni poznato baklje su bačene u teren od strane dela hrvatskih navijača u pokušaju sramoćenja HNS-a i u želji da se Hrvatsku izbaci sa Evropskog prvenstva. Čini se tako. U stvari deo navijača je nezadovoljan stanjem u hrvatskom fudbalu već neko vreme, posebno delima Zdravka Mamića i njegovog prijatelja Davora Šukera.

Markoti nastavlja:

- Šuker je predsednik HNS-a, a Mamić je potpredsednik saveza i već više od deset godina izvršni potpredsednik Dinama. Ali, on je imao svoje prste u mnogim transferima hrvatskih fudbalera, kao što su Dejan Lovren i Luka Modrić. Nedavno je optužen za utaju poreza, a suđenje će mu početi uskoro. Trenutno je na slobodi jer je Šuker, navodno, uplatio deo novca za kauciju. Deo hrvatskih navijača ne mogu da smisle neko vreme ni njega ni Šukera - ističe u analizi novinar "ESPN-a".

Ono malo zaljubljenika u "soker", kako fudbal nazivaju Amerikanci, verovatno sad tek ništa nije jasno.

2024 © - Vesti online