Sreda 15.06.2016.
03:00
J. Arsenović - Vesti

Potrčko, otirač i muzej apsolutizma

Tanjug
Non-stop u svađi sa svima: Aleksandar Vučić

- Srbija nastavlja evropski put i biće posvećena njemu, ali će nastaviti saradnju sa Rusijom i Kinom - tvrdi Vučić, koji nije odgovorio zašto su dvojica diplomata tražili hitan prijem kod njega.

- Moj posao nije da budem bilo čiji potrčko i mene kao predsednika Vlade i dok sam živ niko neće tretirati kao otirač i krpu, jer bi to značilo da tako tretiraju našu zemlju - ponovio je juče više puta sopstvenu poziciju u razgovorima sa predstavnicima moćnih zemalja.

Mirović premijer Vojvodine

Prema Vučićevoj najavi, sledeće nedelje biće formirana nova pokrajinska vlada, a na njenom čelu biće funkcioner SNS-a Igor Mirović. Potom će mandatar ubrzati proces formiranja Vlade Srbije, ali je sve odložio nakon trodnevne posete predsednika Kine koji dolazi u Beograd 17. juna.

Teško da je ovakvim nastupom uspeo da eliminiše pisanja medija da je ogorčen što njegovi zapadni prijatelji finansijski pomažu građanske proteste protiv vlasti i njega lično i prizivaju "balkansko proleće". Tu se pre svega misli na proteste zbog rušenja objekata u beogradskoj Savamali i skupove u Novom Sadu koji se protive smenama na TV Vojvodina.

Biće u avionu, ali neće leteti za Njujork

Mandatar tvrdi da time što je otkazao put u SAD nije ugrozio odnose sa Vašingtonom. Nije odgovorio sa kim je trebalo tamo da se sastane, već samo da neće leteti na prvom letu Er Srbije za Njujork 23. juna. Biće, kaže, u avionu sat vremena pre poletanja, jer mu se ostvario san da nacionalna aviokompanija ponovo obavlja prekookeanske letove. Usput je "patološkim lažovom" nazvao Sašu Radulovića jer tvrdi da posete Briselu i Vašingtonu nije otkazao Vučić, već obrnuto.

Vučić je rekao da ne misli da su dvojica ambasadora "imali ulogu u bilo kakvim protestima".

- Imamo neka različita viđenja, ali tu nije Savamala - rekao je, a potom poručio da on neće doći na kontramiting u Novi Sad, protiv dosadašnje vlasti DS-a, ali je svojima u SNS-u poručio da ko hoće može da ide. Stalno negirajući da u Srbiji vlast cenzuriše i kontroliše medije, Vučić je najavio da će SNS napraviti "muzej apsolutizma", u kojem će izložiti naslovnice gde je on prikazan i kao prostitutka sa fantomkom i kao Hitler i džihadista. I ovoga puta u prepoznatljivom maniru kontraoptužbi je izbegao da kaže da li će smeniti gradonačelnika Beograda Sinišu Malog zbog Savamale.

2024 © - Vesti online