Utorak 14.06.2016.
21:48
Vesti

Naprednjaci potrošili 6,3 miliona evra

A. Čukić
Vladajuća partija nije žalila pare za izbornu kampanju

Prema izveštaju koji su dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, čak 5,1 milion evra naprednjaci su izdvojili za oglašavanje, a više od polovine tog novca potrošeno je na spotove i iznajmljivanje termina na TV stanicama.

Oko pola miliona evra SNS je koštalo iznajmljivanje bilborda, izrada letaka i plakata, a oko 466.000 evra plaćeni su mitinzi, konvencije i ostale manifestacije.

Oko 8.000 evra izdvojili su za angažovanje dve marketinške agencije Internet grup i Siti imidž, koje su im osmislile kampanju.

Naprednjaci su u odnosu na sve ostale učesnike izbora, zahvaljujući najboljem izbornom rezultatu, dobili i najviše novca iz državnog budžeta - oko 2,1 milion evra, čime su pokrili trećinu troškova kampanje.

Od priloga pravnih i fizičkih lica na njihov račun leglo je oko 46.000 evra, a da bi pokrili kampanju, zajedno sa koalicionim partnerom PUPS-om iskoristili su oko 2,9 miliona evra koje su već imali na računu.

Takođe, za pokrivanje troškova SNS je bio prinuđen i da podigne kredit kod AIK banke, i to u iznosu od 1,2 miliona evra.

2024 © - Vesti online