Utorak 14.06.2016.
08:42
Vestionline

ID opet seje strah: Ubijeni policajac i njegova žena u Parizu

Reuters
Novi napad terorista u Parizu

Islamska država (ID) preuzela je odgovornost za napad u kojem je zasad nepoznati muškarac protekle noći u predgrađu Pariza ubio policajca ispred njegove kuće, a potom se u toj kući zabarikadirao i kao taoce držao suprugu i sina policajca, javile su agencije.

Agencija Amak, povezana sa ID, objavila je na svom sajtu da iza napada stoji borac te ekstremističke grupe, preneo je Rojters.

"Izvor Agencije Amak: Borac Islamske države ubio je zamenika komandanta policijske stanice u gradu Le Miro i njegovu suprugu", navedeno je u izveštaju agencije Amak.

Francuski predsednik Fransoa Oland za jutros je zakazao hitan sastanak povodom noćašnjeg napada, saopštila je njegova kancelarija.

Napadač je na smrt izbo 42-godišnjeg policajca pošto se oko 21 sat vratio kući, a napad se dogodio u Manjanvilu, 50-ak kilometara severno od Pariza i 20-ak kilometara od grada Le Miro gde je policajac radio.

Pripadnici specijalnih snaga francuske policije ubili su napadača nakon što su propali pregovori o predaji.

U kući je supruga policajca pronađena mrtva, i zasad nije jasno kako je ubijena, dok je dete nepovređeno, prenela je agencija AFP, dodajući da su oni kao taoci bili držani više sati.

AP navodi da je policija uspela da spase trogodišnje dete, koje je u šoku, ali nepovređeno.

Pravosudni izvori u Francuskoj rekli su da je istraga o incidentu poverena antiterorističkoj jedinici kancelarije tužioca zbog komentara koje je napadač izneo tokom dugotrajnih pregovora.

Komšije koje su pozvale policiju tvrde da su čuli da je muškarac uzvikivao islamističke slogane, preneo je RT.

2024 © - Vesti online