Nedelja 12.06.2016.
18:58
D. N. Petrović - Vesti

Ambasador Turske pomirio Sandžaklije

D. N. Petrović
Mogu kad hoće: Večera u motelu Ras na Pazarištu

Osim gradonačelnika Nihata Biševca, glavnog Ljajićevog čoveka u Novom Pazaru, za istim stolom sedeli su poslanik BDZ-a i doskorašnji muftija Muamer Zukorlić, drugi poslanik ove stranke Jahija Fehratović, poslanik SDA Enis Imamović, poslanik Albanaca iz Preševske doline Fatmir Hasani, predsednici opština Sjenica i Tutin, Hazbo Mujović i Šemsudin Kučević (obojica iz SDA), i glavni muftija IZuS dr Mevlud Dudić.

Nasufović novi reis?

Izbor novog reisa Islamske zajednice Srbije obaviće se do kraja ramazana ili odmah posle Bajrama. Prema nezvaničnim informacijama, najozbiljniji kandidat za ovu funkciju je Sead Nasufović, diplomirani islamski teolog i profesor na Islamskom fakultetu. On je jedan od osnivača Islamske zajednice Srbije i dugogodišnji bliski saradnik Adema Zilkića.

Nedostajali su predstavnici Islamske zajednice Srbije (IZS) koji, kako nam je rekao v. d. reisa Hasib Suljević, iako imaju odličnu saradnju sa Ambasadom Turske, iz nepoznatih razloga nisu bili ni pozvani.

Nakon odlaska Zukorlića u politiku i smene Zilkića sa mesta reisa, odnosi među Bošnjacima u Sandžaku nešto su relaksiraniji, ali tenzije i dalje postoje. Ovakvi susreti, iako su izostali Ljajić i Ugljanin, dobar su put da se razlike prevaziđu.

2024 © - Vesti online