Četvrtak 09.06.2016.
21:42
Tanjug

Vučićević ponovo širi paranoju, Evropa se "upecala"

Tanjug
Stalno neke crne slutnje, haosi, državni udari: Dragan J. Vučićević

- Ove optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji vrlo svesne toga - navodi se u pisanoj izjavi koju je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić dostavila Tanjugu.

U saopštenju Evropske komisije navodi se da je EU čvrsto i bezrezervno posvećena evropskoj perspektivi Srbije. Istovremeno, podseća se da je EU i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji.

- I to se prvenstveno odnosi na vladu Srbije i odvija se potpuno transparentno - piše u saopštenju Evropske komisije.

Pored podsećanja da je EU glavni trgovinski i investicioni partner Srbije, u Evropskoj komisiji naglašavaju da evropske institucije kontinuirano pružaju podršku Srbiji na njenom evropskom putu, pri čemu delegacija EU u Beogradu ima centralnu ulogu.

- Mi dajemo pohvale tamo gde je to zasluženo, a kritični smo, kao što bi svi prijatelji i trebalo da budu, tamo gde to moramo. EU će nastaviti da zastupa demokratski i ekonomski razvoj kao i vladavinu prava kako u Srbiji tako i svakom drugom mestu - piše u izjavi.

Dragan J. Vučićević izašao je u javnost sa navodima da poseduje konkretne dokaze o tome da su ambasadori zemalja EU i SAD u Beogradu umešani u pokušaj radikalizacije protesta "Ne da(vi)mo Beograd" i "Podrži RTV".

Njihov cilj, prema Vučićevićevim rečima, jeste radikalizacija ovih protesta, sukobi na ulicama, kao i da Srbija doživi neku vrstu obojene revolucije.

- Ova država po;inje da funkcioniše kao jaka država. Me]utim, pored sudske, zakonodavne i izvršne vlasti, ovde neko pokušava da uvede i ambasadorsku vlast. Ta vlast je moćnija mnogo više nego što mislimo - naglasio je Vučićević za televiziju Pink.

2024 © - Vesti online