Petak 10.06.2016.
06:30
Mondo rs

On je obišao 73 zemlje, a ovo su njegova najgora iskustva

pixabay.com
Najgore ili najbolje?

Dru Golberg je odrastao u Arizoni, a počeo je da putuje Evropom kada je na trećoj godini fakultetu pomoću programa za razmenu studenata došao u Prag. Po završetku studija je odlučio da predaje engleski u Seulu, a tokom 18 meseci koje je tamo proveod uspeo je da obiđe 20 azijskih zemalja. U januaru ove godine je napustio posao i od tada je posetio 30 država.

Ovaj mladić uvek putuje sam, a svoja iskustva povremeno deli na društvenim mrežama, ako je negde gde uspe da uhvati Wi-Fi signal.

U svakom slučaju, Dru je do sada obišap 73 države, a evo šta su njegova najgora iskustva.

Najgora hrana - Filipini

"Iako je to jedna od mojih omiljenih zemalja, ishrana im je prilično jednolična – uglavnom se sastoji od belog pirinča i ribe. Navikao sam na malo raznovrsniju ishranu".

Najgori noćni život - Brunej

"Većina islamskih zemalja ima striktna pravila koja se tiču služenja i konzumiranja alkohola, tako da noćni život tamo praktično ne postoji. U glavnom gradu Bruneja - Bandar Seri Begavan - u petak uveče su ulice bile toliko prazne da bih čuo iglu kako pada na asfalt 20 metara udaljenu od mene", iznenađen je ovaj svetski putnik.

Najneljubazniji ljudi - Egipat

"Nedavno sam bio u Kairu i imao sam loše iskustvo gotovo sa svakom osobom koju sam sreo. Oni su veoma agresivni – bio sam svedok tri tuče na ulicama", priča svoje iskustvo Dru.

Najgora Wi-Fi veza - Mjanmar

"Zaista obožavam Mjanmar, ali 20 godina zaostaje za susednim zemljama. Mogao sam da nađem Wi-Fi mrežu u većim gradovima, ali Internet radi sporo kao dial-up konekcija iz devedesetih. Iako ne verujem da će se to promeniti u narednih tri do pet godina, turizam u Mjanmaru cveta naročito zbog toga što stanovnicima nekih zemalja nije potrebna viza".

Najprecenjenija destinacija - Kuala Lumpur

"Čuo sam toliko lepih reči o Kuala Lumpuru dok sam putovao po Aziji, ali kada sam tamo stigao, shvatio sam da je samo dosadna verzija Bangkoka. Osim toga nije baš ni bezbedan – putovao sam sa prijateljicom i nekoliko puta su je verbalno napali na ulici".

Najskuplja destinacija - London

"Prvi put sam posetio London pre oko dva meseca i imao sam zaista visoka očekivanja. Da budem iskren, ništa me nije impresioniralo osim fish 'n' chips-a (engleski specijalitet od ribe i krompira). Najviše mi je smetalo to što je tamo sve užasno skupo", zaključuje Dru.

2024 © - Vesti online