Sreda 08.06.2016.
15:43
Vestionline

Napadnut srpski policajac: Psovali mu "majku četničku" i pretili da će ga ubiti

Tanjug
Policija je privela napadača

Mehmed Kuljančić (27) iz Vlasenice namerno se bacio u utorak na vozilo policijskog službenika Igora Lukića u Vlasenici, nakon čega je pao i zadobio lakše telesne povrede, prenosi BN.

Kako je potvrđeno u Centru javne bezbednosti Bijeljina, Lukić je prijavio slučaj istog dana u 16.25 časova. Dežurni tužilac obavio je uviđaj sa policajcima, te naredio da osumnjičeni Mehmed Kuljančić bude kažnjen.

Nakon navedenog događaja Lukiću je prišao Harsudin Kuljančić (26), Mehmedov brat, psovao mu “majku četničku” i pretio da će ga ubiti.

-  On je uhapšen i protiv njega slede zakonom predviđene mere i radnje - navode u Centru javne bezbednosti Bijeljina.

U CJB Bijeljina napominju da je reč o licima koja su i ranije vršila prekršaje u oblasti javnog reda i mira, kao i bezbednosti saobraćaja.

BN televizija navodi da je Kuljančić napao policajca Igora Lukića, koji ga je nedavno zaustavio u redovnoj kontroli saobraćaja. Prvi napad na Lukića izvršili su braća Kuljančić odmah po zaustavljanju njihovog automobila. Tada su iz policajčeve ruke istrgli dokumenta i pobegli. Nedugo potom ih je uhapsila Jedinica za podršku.

Mehmed Kuljančić iz Vlasenice već mesecima pravi nered. U poslednje vreme, kako navodi BN, sve češće ulazi u sukobe, kako sa stanovnicima ove opštine, tako i sa pripadnicima policijske stanice u Vlasenici.

Na profilima na društvenim mrežama Kuljančić širi versku i međunacionalnu netrpeljivost, a očevici kažu da je stalno naoružan, te da se neretko kroz Vlasenicu vozi skupocenim automilom na kojem je istaknuta ratna zastava tzv. Armije BiH.

2024 © - Vesti online