Četvrtak 02.06.2016.
17:31
Tanjug

"Rat se ne vodi kompjuterima, već na terenu"

Tanjug
Predsednik ima puno poverenje u Vojsku Srbije

Nikolić je na Pešteru prisustvovao dvostranoj taktičkoj vežbi sa temom "Izvođenje napadne operacije“, u okviru komandno-taktične vežbe "Morava 2016“.

- Apsolutno perfektno ste obavili zadatak koji nije bio nimalo lak i ja imam mnogo poverenja u našu vojsku, a mislim da bi ova vežba, snimljena i prikazivana, građanima Srbije unela mnogo više sigurnosti i osećaj da smo potpuno bezbedni sa vama - istakao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je kao čovek i građanin ponosan na ono što su pripadnici VS danas izveli na Pešteru i da je to bila vežba kakvu naša vojska odavno nije izvela.

- Evo već skoro 20 dana imamo na terenu celokupan Generalštab, sve komande, sve vidove vojski i mislim da je to pokazalo da je vojska spremna, da radi redovno, pripremajući se za sva tri vida upotrebe - rekao je Nikolić.

On je dodao da je danas prikazana odbrana od napada terorističkih grupa, a da vojska uvežbava i za delovanje usled elementarnih nepogoda i napada na Srbiju iz dva pravca.

Rekao je i da je to pravi način da komandanti i komandiri provere koliko je vojska shvatila i uvežbala ono o čemu su im predavali, jer se "rat ne vodi kompjuterima, već na terenu“.


 

2024 © - Vesti online