Četvrtak 02.06.2016.
15:25
Vestionline

Obama: Sprečio sam Gadafija da ubija svoj narod, ali bilo je i grešaka...

Reuters
Niko nije savršen, pa ni on: Barak Obama

- Što se tiče spoljne politike, rekao sam ovo ranije, odlučili smo da krenemo kao deo šire koalicije u Libiju, da osiguramo da Muamer Gadafi, koji je sponzorisao državni terorizam, neće krenuti da ubija sopstveni narod - naveo je Obama.

On je rekao da su SAD i koalicija spasili desetine hiljada života. - Međutim, previše sam računao na druge države da stabilizuju i podrže vlast u Libiji i sada je to potpuni haos - naglasio je trenutni američki predsednik.

Obama je dodao da bi mogao da napravi "dužu listu".

On je odgovarajući na pitanje da li bi voleo da može nešto da promeni u svojim postupcima ukoliko je moguće putovanje kroz vreme priznao da je imao neke greške.

- Moram da vam kažem, svakog dana napravim neke greške. Na sreću, većina njih nije toliko velika. Ponekad, samo iskoristite svoj najbolji sud zato što radite sa verovatnoćama. Ne znate savršen odgovor. Ako je nešto lako, ne stiže do mog stola - rekao je on.

Kako da učinim život boljim?

Obama je dodao da bi još jedna od razlika bila ta što bi 2008. godine američkom narodu rekao da će proces recesije trajati znatno duže.

- Svakog dana kada se probudim, fokusiram se na to kako da učinim vaš život boljim, kako da zaštitim američki narod i uvećam prosperitet. Na kraju dana, mogu samo da kažem da sam uradio sve od sebe da to i učinim - dodao je on.

Američki predsednik Barak Obama priznao je da se ne bi ponovo kandidovao za predsednika, čak kada bi to bilo moguće, jer mu ne bi dozvolila supruga Mišel.

2024 © - Vesti online