Četvrtak 02.06.2016.
13:09
Vestionline, Tanjug

"U Beogradu je začeto zlo koje je pogodilo BiH"

youtube,com
Ponovo govorom mržnje protiv Srba: Husein Kavazović

Kavazović smatra da su Ivanić i Dodik u ponedeljak trebalo da budu u Prijedoru gde je obeležen Dan belih traka i na obeležavanju zvorničkih žrtava.

- U ponedeljak su neki bili u Beogradu, a trebalo je da svi budu u Prijedoru i trebalo je da budu ovde sa nama. Jer tamo se i zlo začelo, zlo koje je pogodilo ovu zemlju. Oni su otišli tamo da svedoče tom zlu - rekao je Kavazović na pomenu zvorničkim žrtvama.

"Neko" je, kako je rekao, trebalo da budu ne samo na tom pomenu, već i dan ranije u Prijedoru na obeležavanju Dana belih traka.

- Vidite ono što i ja vidim, znate ono što i ja znam. Svedočite onome čemu i ja svedočim. Ubijali su nas nevine, odvodili u logore, i sada traže od nas da o tome ne pričamo. Mi ćemo govoriti istinu ma koliko ona bila za nas teška i gorka, za njih je još gorča i još teža - rekao je poglavar IZ u BiH, preneli su bosanski mediji.

Bošnjaci, rekao je, nisu narod koji mrzi, ali jesu narod koji pamti i koji neće odustati od svog pamćenja.

- Naravno, želimo živeti sa našim komšijama u miru. Najveća naša pobeda je mir. Mi želimo živeti u miru, ali nećemo biti slepi da oni koji su ovo sve učinili i oni koji ovo sve negiraju i oni koji se ispod zločinca Radovana Karadžića potpisuju sa "Idemo dalje", i oni koji su stali iza takvih, mi nećemo biti slepi na to. Neka ne misle da to ne vidimo - naveo je Kavazović i dodao da to ne govori iz ljutnje, nego iz pune svesti.

2024 © - Vesti online