Četvrtak 02.06.2016.
10:36
Vestionline

"Većina Crnogoraca smatra da ih je NATO anektirao"

Tanjug
Đukanovićev režim je izbegao da pita narod o ulasku u NATO

Crna Gora bila na ivici građanskog rata

- Delovanje NATO-a poslednjih godina u Crnoj Gori i na Balkanu veoma radikalizuje situaciju, koja jako podsjeća na scenario iz Ukrajine 2013. godine - smatra Kolbanovski.

On upozorava da "postoji velika opasnost od 'ukrajinizacije' Balkana" i tvrdi da je 17. i 24 oktobra 2015. godine "Crna Gora bila praktično na ivici građanskog rata". 

- Taj problem izazvali su upravo koraci ka evroatlantskoj integraciji. I sada, kada je potpisan takozvani protokol o pridruživanju Crne Gore NATO-u, to izaziva još veće nezadovoljstvo - tvrdi Kolbanovski, a prenose ruski portali.

Zamenik predsjednika Ruske dume Sergej Železnjak napominje da u NATO alijansi postoji disciplina koju članice moraju da poštuju bez obzira na svoje suverenitete. 

- Ali, kada oni prisiljavaju rukovodstvo nezavisne Crne Gore da zemlja protiv volje većine njenih građana bude uvučena u NATO, onda to već nije povezano sa politikom unutar NATO-a - ocenjuje Železnjak i dodaje:

- To onda ima veze sa nasilnim širenjem vojnog bloka prema onim zemljama koje su u svoje vreme postale žrtve napada i bombardovanja NATO-a.

2024 © - Vesti online