Ponedeljak 30.05.2016.
15:39
Vestionline

Šok iz Grčke: Nemamo da platimo!

en.wikipedia.org
Grci nemaju da vrate dugove MMF-u

U pismu dostavljenom kreditorima, grčki ministar finansija Euklid Cakalotos je napisao da neki od dodatnih zahteva kreditora ne mogu biti implementirani, rekli su izvori, prenosi Rojters. 

Prema navodima grčkog lista "Ta Nea", pismo je poslato na adresu evropskog komesara Pjera Moskovisija, člana izvršnog odbora Evropske centralne banke Benoa Kera i zvaničnika MMF-a Pola Tomsena. 

Ovaj potez bi, ako se potvrdi kao tačan, mogao da odloži isplatu novih sredstava pomoći Atini, koja su joj očajnički potrebna za vraćanje dugova MMF-u i Evropskoj centralnoj banci, ocenjuje agencija Rojters. 

Grčka i njeni kreditori su prošle nedelje, posle višemesečnih pregovora, završili ključnu reviziju paketa pomoći Atini, što je "otvorilo put" za ublažavanje tereta duga Grčke, navodi britanska agencija. 

Kreditori su, takođe, dali "zeleno svetlo" za isplatu tranše u iznosu od 10,3 milijarde evra, pod uslovom da Atina izmeni neke zakone koji se tiču penzija, privatizacije i "podizanja rampe" na prodaju loših zajmova.

2024 © - Vesti online