Ponedeljak 30.05.2016.
12:55
Vestionline

"Nema SSSR, Tita, SFRJ, Miloševića... Otvorite dosijee"

Medija centar Beograd
Zapeo k'o sivonja: Vuk Drašković

- Nema više bivšeg Sovjetskog saveza, Tita, Jugoslavije, pa ni Miloševića, a jedino što je u zemlji ostalo neokrnjeno su tajni dosijei službi bezbednosti od osnivanja kao OZNA, zatim UDBE, preko DB, do današnje BIA - rekao je Drašković na tribini "Suočavanje sa prošlošću - otvaranje dosijea i ilustracije (iskustvo Nemačke)".

Drašković je rekao da bi Nemačka trebalo da pomogne Srbiji u otvaranju dosijea, jer bi to bilo od neprocenjive vrednosti i odlučujuće za evropsku budućnost Srbije, posebno imajući u vidu da su Štazi i služba na našem prostoru osnovane u isto vreme i od istog "roditelja" - KGB, pa im je DNK isti. 

Prema njegovim rečima, najkatastrofalnija je situacija u Srbiji i što se tiče zaštite žrtava. 

Srpski parlament, za razliku od ruske Dume koja je osudila staljinističke zločine, nije spreman da osudi zločine prošlih režima, rekao je Drašković. - Nema primera da su priznati zločini u Srbiji od 1944. U Srbiji se čuva jedan strašni kontinuitet - konstatovao je Drašković. 

Greška je, prema njegovim rečima, što pri prijemu Slovenije i Hrvatske u EU nije postavljen uslov otvaranja tajnih dosijea.

2024 © - Vesti online