Četvrtak 26.05.2016.
15:19
Vestionline

Putin sa Vučićem pričao o formiranju nove vlade

Reuters
Mora se raditi na jačanju saradnje: Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

- Dvojica lidera zaključila su da iskreno i istinsko prijateljstvo srpskog i ruskog naroda u budućnosti mora biti potvrdjeno još konkretnijom i uspešnijom saradnjom u svim sferama društvenog života - navodi se u saopštenju.

Premijer Vučić zahvalio je predsedniku Rusije na političkoj podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

Ruski "Sputnjik" prenosi da je Putin Vučiću čestitao na izbornoj pobedi, da bi zatim govorio i o formiranju buduće vlade Srbije.

- Želeo bih da izrazim nadu da će, bez obzira na budući sastav Vlade Srbije, u njoj dostojno mesto zauzeti ljudi koji će obratiti ozbiljnu pažnju na razvoj naših međudržavnih odnosa. Nastavićemo rad na jačanju međudržavnih veza, na uspostavljanju odnosa u oblasti političke saradnje, ekonomije, na međunarodnoj areni. Drago nam je zbog vaše pobede. I čestitam vam - rekao je Putin Vučiću.


Premijer Srbije obećao je da će uraditi sve što zavisi od ministara Srbije za razvoj odnosa sa Rusijom.

- Nama veoma mnogo znače odnosi sa Ruskom Federacijom. Posebno cenimo i vaš lični doprinos za razvoj odnosa između naših zemalja, za jačanje odnosa u svim oblastima - izjavio je Vučić.

On je dodao da će nova vlada u Srbiji biti formirana do sredine juna. „Nama je čast i dužnost da učinimo sve kako bi se odnosi sa Ruskom Federacijom formirali u svim pravcima, u ekonomiji i politici“, dodao je Vučić.

2024 © - Vesti online