Sreda 25.05.2016.
09:19
alo.rs

Mi letimo u Njujork, a vi ne: "Er Srbija" skresala krila Hrvatima

Tanjug
Siniša Mali: Let za Njujork je kruna višegodišnjih uspeha koji je postigla "Er Srbija"

- "Kroacija erlajns" u svojoj floti nema dugolinijske avione i u poslovnim planovima za sada nije planirana nabavka takvih letelica, tako da kompanija ne planira da uvede letove na liniji Zagreb-Njujork, kao ni Dubrovnik-Njujork - rekli su iz ove kompanije za beogradski "Alo!".

U svakom slučaju, da je prva i glavna stanica za turiste i investitore svakako Beograd, koji postaje centar regiona, rekao je za "Alo!" gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali, ujedno i predsednik Nadzornog odbora "Er Srbija".

Mali: Drago nam je da pomognemo komšiluku

- Drago nam je što je Srbija pokretač čitavog ovog podneblja i što možemo da pomognemo komšijama da se bolje povežu sa svetom. Vreme je da zaboravimo na granice i da se otvorimo ka celom svetu - istakao je Mali za beogradski dnevnik.

On je podsetio da je uspeh koji je postigla "Er Srbija" plod višegodišnjih napora, a let za Njujork kruna uspeha, na šta su svi ponosni.

- Ovaj uspeh Srbije znači i uspeh za ceo region, s obzirom na to da će i zemlje iz našeg okruženja od ovog direktnog leta imati koristi. To znači i da će u Dubrovnik dolaziti više turista, da će naše komšije biti bolje povezane sa potencijalnim investitorima - zaključuje Mali.

2024 © - Vesti online