Ponedeljak 23.05.2016.
16:40
Vestionline

Pomozi Bože: Vučić pravi Vladu sa Dačićem, Čedom, Pastorom i Zukorlićem!

Tanjug
Nikolić poverio mandat Vučiću, a ovaj se pajta sa Čedom i Zukorlićem

- Odlučio sam da mandat za sastav nove vlade poverim Aleksandru Vučiću, zato što me uverio da ima većinu poslanika za formiranje vlade i zato što sam dužan da mandat poverim onom ko ima većinu - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Nikolić je rekao da će o svojoj odluci obavestiti Skupštinu Srbije kada bude konstituisana. 

A gde su predstavnici Srba?

Prema izjavama predstavnika stranaka, nakon današnjih konsultacija kod Nikolića, Vučićevom pozivu za ulazak u vladu odazvaće se lider socijalista Ivica Dačić, predsednik LDP Čedomir Jovanović, predsednik SVM Ištvan Pastor i BZD Muamer Zukorlić, dok u vladu sigurno neće SDS Borisa Tadića, radikali, Dosta je bilo, LSV, DSS i Dveri.

Nikolić je rekao da su mu stranke koje su u opoziciji saopštile tokom konsultacija da će neke u parlamentu Srbije podržavati poteze Vlade koji su dobri za Srbiju, neki evropski integracije, a neki neće ništa podržavati. 

- Vlada će morati da ponese teret u veoma teško vreme - rekao je Nikolić i dodao da su svi predstavnici stranaka koji su u ponedeljak došli na konsultacije kod njega pokazali poštovanje prema funkciji predsednika Republike.

- Nakon svih razgovora, koji su tekli u različitom tonu, samo je Vučić izložio program kako misli da se ponaša vlada, koje prioritete da ispunjava, dok su svi ostali došli svesni činjenice da je SNS osvojila najviše mandata i da će s pravom tražiti mandat za sastav vlade - dodao je Nikolić. 

2024 © - Vesti online