Utorak 17.05.2016.
21:12
D. Dekić - Vesti

Naprednjaci, džaba vam trud!

Facebook/Novica Tončev
Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica

O kakvim nevoljama je reč?

 

- Više od dve godine sam u sukobu sa SNS u Surdulici čiji je funkcioner, konobar Dragan Stevanović Boske uperio ka meni laku i tešku artiljeriju, posebno od kada je postao diplomirani ekonomista i državni sekretar u Ministarstvu privrede. I republičke institucije u Surdulici sprovode torturu nad službenicima i članovima SPS. Boske je ipak izgubio u Surdulici, što pokazuje da bahatost kod naroda ne prolazi.

Šta vam rade naprednjaci?
- Na meti sam tužilaštva sa više od 15 prijava koje su listom anonimne. Nakon saslušanja 20 ljudi, sve prijave budu odbačene. Čim odem u policiju, u novinama objave da sam saslušavan i svaku moju izjavu okrenu naopačke. To pokazuje da je i Tužilaštvo u funkciji SNS-a i konobara Bosketa. Lepili su plakate sa mojom slikom uz napis "gotov je". To je mržnja i zavist nekog ko hoće da bude uspešan kao ja, ali mu ne ide, iako je preleteo u SNS.

Tvrdite da su i pristalice SPS-a u nemilosti?
- Elektrodistribucija, koja je pod kontrolom SNS-a, je po selima, u potrazi za glasovima, ucenjivala svakog ko hoće novi priključak ili ima dug. Član SPS-a koji sa višom školom radi u Vlasinskim hidroelektranama, po nalogu direktora iz SNS-a, premešten je na poslove čišćenja kanala.

I pored svega, uvereni ste da će lider SNS-a zvati SPS i u novu vladu?
- Političko iskustvo mi govori da će Vučić na kraju pozvati Dačića. Za prvo mesto na tabeli treba vam najbolji tim igrač. SPS je ipak brend, a Vučić je inteligentan političar i ne verujem da će 400.000 glasova SPS ostaviti u opoziciji.

Kako ćete nastupati ako budete opozicija?
- Imaćemo dva pravca delovanja, hvaliti i podržavati sve što vlast dobro radi, a kritikovati loše. SPS kao opozicija ne misli da sedi na dve stolice, jer će nas narod ponovo ocenjivati na narednim izborima.

Vojvođanski kamen temeljac

SPS očekuje i deo vlasti u Vojvodini?
- Ne mogu da zamislim pokrajinsku vlast, a da u njoj nije kamen temeljac Dušan Bajatović.

A na lokalnom nivou?
- Lokalni odbori SPS-a treba da imaju slobodu kad prave koalicije, jer ljudi se lično poznaju i tu nema visoke politike.



 

2024 © - Vesti online