Ponedeljak 16.05.2016.
22:50
Vestionline

Moskva o Evroviziji: Rano je da se izvlači sablja

Tanjug/AP
Pobednica ovogodišnjeg Evrosonga: Džamala

Naime, ukrajinski poslanik Anton Geraščenko rekao je u intervjuu za Radio stanicu "Govorit Moskva" da predstavnici Rusije koji izražavaju podršku "ruskoj agresiji u Ukrajini", neće moći da nastupe na takmičenju sledeće godine.

- Samo oni pevači koji ne podržavaju pripajanje Krima Rusiji, moći će da pevaju na Evroviziji - rekao je Geraščenko.

Na ovu izjavu reagovao je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, navodeći da Evrovizija ima svoja pravila koja važe za sve države učesnice i Ukrajina, kao domaćin ovog takmičenja 2017. godine, moraće i da ih poštuje

Na pitanje da li Rusija treba da preskoči Evroviziju koja će naredne godine biti održana u Ukrajini, Peskov je rekao da je "rano da se izvlači sablja", prenosi Tass.

Ministarstvo kulture Ukrajine je prošle godine objavilo crnu listu kulturnih predstavnika iz Rusije, koji prema mišljenju ukrajinskih vlasti, "stvaraju pretnju nacionalnoj bezbednosti" te zemlje.

Na spisku se nalazi više od 80 osoba, navodi Sputnik i precizira da su ukrajinski političari, uključujući Juliju Timošenko, izjavili da bi naredni festival mogao biti održan na ukrajinskom Krimu. Međutim, ako potpredsednik krimske Vlade Dmitrij Polonski poručio im je da o tome mogu samo da maštaju.

2024 © - Vesti online