Nedelja 15.05.2016.
15:06
Tanjug

"Srpska je važnija i veća od svih političkih sukoba"

Tanjug
Srbija garant stabilnosti u Srpskoj: Aleksandar Vulin

- Uloga Srbije je na ovaj način još jednom osnažena i pokazano je da Srbija i Aleksandar Vučić vode politiku stabilnosti i da bez Srbije i poštovanja njenih interesa ne može biti stabilnosti u čitavom regionu - rekao je Vulin nakon posete Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.

On je naglasio da je Dejtonski sporazum stvoren da bi sačuvao položaj srpskog naroda kroz RS, ali da je pravljen trako da štiti Srbe u RS i BiH samo ukoliko govore jednim glasom.

- Ukoliko predstavnici Srba u organima u Federaciji BiH i predstavnici u organima u RS ne mogu da pronađu zajednički jezik onda Dejtonski sporazum ne štiti Srbe u RS - rekao je Vulin i pozvao političke aktere u RS da se tako ponašaju.

On je dodao da jedan od glavnih spoljno-političkih interesa Srbije jeste očuvanje stabilne i snažne RS.

- Mi ćemo pomoći i politički i finansijski da RS bude stabilna da bude očuvana,a li to nećemo moći da uradimo bez političara iz RS - rekao je Vulin.

On je dodao da RS može biti umanjena, ukinuta jedino radom ili neradom Srba u RS, kao i da će Srbija uvek biti tu da pomogne.

Srbija jedina stabilna zemlja u regionu

Vulin je takođe konstatovao da je Srbija jedina stabilna zemlja u regionu i da danas postoje interesi da se Balkan destabilizuje, a građani zavade i osiromaše, kako bi morali da slušaju sve što dolazi spolja.

Vulin je rekao da se to u Srbiji, zahvaljujući volji građana koja se videla na nedavno održanim izborima, neće desiti.

- Kada smo u predizbornoj kampanji govorili da su ovo izbori za stabilnost mnogi nam nisu verovali. Jedina stabilna zemlja u regionu je Srbija - rekao je on.

On je ukazao da je prvi pokušaj destabilizacije Srbije krenuo odmah posle izbora sa pričom o izbornoj krađi, ali da im nije uspelo.

- Građani su u ogromnoj većini glasali za jednu listu i jasno stavili do znanja gde je njihovo poverenje i kakvu Srbiju žele da vide. Taj scenario se primenio u svim zemljama u okruženju i taj scenario je uspeo u svim zemljama u okruženju osim u Srbiji - rekao je Vulin.

On je podsetio na političku nestabilnost u Makedoniji, Crnoj Gora, BiH, Sepublici Srpskoj, Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online