Četvrtak 12.05.2016.
04:05
Đ. Barović - Vesti

Vučićevi love ljude po ulici

youtube.com
Živorad Smiljanić
I dalje tvrdite da je odbornik radikala otet, mada je on to demantovao?

- Veoma je moguće da je sa drugarima u prijateljskom ćaskanju seo u automobil da bi otišli negde na piće. Onda policija utvrdi da je pored nekoliko kafana u centru Apatina otišao u Prigrevicu, i to baš u kuću šefa mesnog odbora SNS-a i da su se baš tada tamo zadesili i ostali čelnici naprednjaka. Eto, svi došli na piće. Nažalost, Pavlović je toliko preplašen da mora da kaže da nije bilo otmice.

A vi se ne plašite?

- Ja sam ipak malo drugačijeg kova, ne plašim se.

Kako ste saznali za ovaj slučaj?

- Radnici opštine su kroz prozor videli da Pavlovića guraju u džip. Dok nisam pogledao snimak sa video-nadzora naše opštine nisam mogao da verujem da se ovakve stvari događaju u Apatinu. Obavestio sam policiju koja je na osnovu snimka i pokrenula istragu.

Dačić ne sme da zucne

Šta kaže Ivica Dačić u vezi ovog slučaja?

- Nisam se čuo sa njim, a šta mi on može pomoći? On niti hoće niti sme da se meša.

Da li očekujete da vas pozove i kaže "smanji malo"?

- Ne očekujem. Jedino me zvao Bajatović i pitao da li mi treba pomoć.

Zna li se ko je oteo odbornika SRS-a, na osnovu čega tvrdite da je to delo SNS-a?

- Ako ga policija pronađe u kući šefa mesnog odbora naprednjaka i to u društvu celog vrha te stranke mogu li da sumnjam da ga je otela neka druga partija?

A preostali odbornici? Jesu li se zabarikadirali po kućama ili?

- Kriju se. I Pavlović je za vreme praznika pobegao van Apatina, promenio broj telefona. Javio mi se da je negde blizu Ravne gore, jer ne može više da živi od pritisaka. Rekoh mu: "Gde tamo pobeže, kod četnika." Smejali smo se, šta ćemo.

Potraga za tri glasa

Zbog čega je Pavlović toliko bitan za SNS u Apatinu, da li njegov glas treba da prevagne?

- Ne. Da bi SNS preuzela većinu u Skupštini opštine Apatin potrebna su joj tri glasa. Pretpostavka je da će predstavnik Mađara biti jedan od te trojice, ali i uz Pavlovića im treba još jedan odbornik.

Kako su ga onda locirali?

- Vratio se u Apatin posle praznika zato što je tog dana trebalo da se sastane sa mnom. Verovatno su ga ceo taj dan čekali pred opštinom, ali su zaboravili na video-nadzor. Da nisu, sačekali bi ga negde gde se ništa i ne vidi i ne čuje.

Je li bilo pritisaka na vaše, na odbornike SPS-a?

- Pokušali su i naše da vrbuju, svašta su im nudili, iznose u koje ne može čovek da poveruje, stanove, funkcije... Mislio sam da će sa tim prestati kad prođu izbori, ali sada je još gore, počela je trgovina, ucene, podmićivanja, obećanja.
 

2024 © - Vesti online