Sreda 11.05.2016.
17:16
Tanjug

Tadić nikako neće sa Vučićem, a Čeda i Čanak?

Tanjug
Ko će sa Vučićem, a ko ne: Nenad Čanak, Boris Tadić i Čedomir Jovanović

- Mislim da je breme Borisa Tadića mnogo veće od navodne neizvesnosti oko toga šta ću ja sutra uraditi - rekao je Jovanović za B92.

- Ja ni do sada nisam bio u koaliciji sa Vučićem, nisam ja pravio tu stranku i ne mislim da bilo ko treba da glasa za mene samo zbog toga što ću reći da ne mogu ni sutra da radim bilo šta sa Vučićem - rekao je lider LDP.

Podvlačeći da je orijentacija LDP jasna, kao i da stranke treba da se fokusiraju na ono što je važno i na to u kakvom društvu žive.

Tadić je ranije na pres konferenciji javno zatražio od Jovanovića i lidera LSV Nenada Čanka da se izjasne da li će u vladu premijera Aleksandra Vučića ili ne.

- Ja to zahtevam od njih, zbog toga što ne želim da nosim bilo kakvo breme pritajene saradnje sa Vučićevom vladom - rekao je Tadić na konferenciji za novinare SDS-a.

Tadić je rekao da sve vreme ima komunikaciju sa koalicionim partnerima i naglasio da su pre izbora imali čvrst koalicioni dogovor da neće ići u vladu sa Vučićem.

- Građani to treba da znaju, tako smo i formirali Savez za bolju Srbiju. SDS neće ući u vladu Vučića, nismo ni pozvani i sa tim stilom upravljanja Srbijom nemamo ništa - kazao je Tadić i ponovio da zahteva svih opozicionih lidera da se izjasne da li će u vladu sa Vučićem.

On je ponovio da njegova stranka sigurno neće ući u vladu premijera Vučića i poručio opozicionim liderima da je sada trenutak za objedinjavanje opozicije. Podsetio je da je predlagao i pre izbora da opozicija izađe sa jednom listom.

2024 © - Vesti online