Utorak 10.05.2016.
20:53
Vestionline

Srpki novinari napadnuti na KiM: Vaše mesto je u Beogradu, marš u Srbiju!

Tanjug
Srbi na Kosmetu nisu dobrodošli

Novinar Jasmina Stojković, snimatelj Boban Sekulić i vozač Aleksandar Stolić napadnuti su oko 11.00 časova u centru Obilića dok su snimali kadrove za prilog o podeli humanitarne pomoći učenicima srpske škole u tom mestu.
 

- Mlađi Albanac prišao je našoj ekipi, psovao, vikao i vređao nas, govorio je šta ćete vi ovde, vaše mesto je u Beogradu, marš u Srbiju - ispričala je Stojkovićeva i dodala da je verovatno napadač reagovao na beogradske registarske tablice njihovog automobila.

Prema njenim rečima, napadač je potom lopatom koju je uzeo iz obližnje prodavnice zamahnuo prema snimatelju i udario ga u ruku.

TV Most navodi da je sve to posmatrala velika grupa Albanaca koja nije reagovala.

Ekipa je pozvala policiju, koja je došla posle desetak minuta iako se Policijska stanica u Obiliću nalazi u neposrednoj blizini mesta napada. U međuvremenu, napadač je pobegao, su dali izjave.

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije zatražili su da bude otkriveno i javno saopšteno ko je napao novinarsku ekipu TV Most i da napadač bude kažnjen.

Neko mora da odgovara

Ministar za zajednice i povratak u kososvskoj vladi Dalibor Jevtić ocenio je da je napad na novinarsku ekipu Televizije Most-Radio Gračanice napad ne samo na slobodu izveštavanja srpskih medija na Kosovu i sa Kosova, već i napad na slobodu, suživot i bolju budućnost. Jevtić ocenjuje da je mnogo incidenata prošlo nekažnjeno i da ovo znači da hitno neko mora da odgovora za ovaj, ali i sve ostale nerasvetljene napade, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra.

2024 © - Vesti online