Subota 07.05.2016.
16:49
Vestionline

Davutoglu u Banjaluci: Turci će zauvek biti ovde!

Srna
Davutoglu otvorio džamiju

U ime 78 miliona Turaka...

Procenjuje se da je otvaranju džamije prisustvovalo između 3.500 i 4.000 vernika iz cele BiH. Davutoglu je rekao da Ferhadija šalje poruku mira svim građanima i narodima u BiH, ali i čitavom svetu.

- Neka jedinstvo i mir u BiH budu večni, da se nikada više ne ponovi ono što se desilo u BiH i da ove lepe objekte sačuvamo za sve buduće generacije. Današnje otvaranje je važno zbog tri stvari: osećaja savesti, jer kada je srušena džamija to je pogodilo mnoge, ali tu savest sada ponovo gradimo, drugo je zbog kulturne baštine, a treće je zbog budućnosti BiH - naglasio je Davutoglu i dodao da govori iz srca i u ime 78 miliona Turaka.

- Imate 78 miliona prijatelja - naglasio je Davutoglu, a poslao je i poruku da su Turci "bili ovde, da su sada ovde i da će biti zauvek".

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da otvaranje Ferhadije šalje poruku zajedničkog života.

- Poštujemo činjenicu da svi zajedno moramo u miru da gradimo zajedničku budućnost. Čestitam svim vernicima Islamske zajednice otvaranje Ferhadije – naglasio je predsednik Republike Srpske, a prenose agencije.

Na pitanje novinara zašto se nije obratio prisutnima tokom svečane ceremonije, iako je to bilo najavljeno, rekao je da je "možda najbolje da političari nisu ni govorili".

- Ovde je najbitnije da su se obratili predstavnici verskih zajednica, jer kada se političari mešaju u ovakve stvari to onda nije dobro – naglasio je predsednik Dodik, a prenose mediji.

2024 © - Vesti online