Ponedeljak 25.04.2016.
15:40
Vestionline

Vojvodina: Evo s kim će naprednjaci u koaliciju

Tanjug
Nova vlast, novi ljudi u parlamentu

On je naveo da je sa SVM-om još ranije izgrađen partnerski odnos na nacionalnom nivou, kao i u mnogim lokalnim samoupravama, prenosi 021.rs.

- Naravno, razgovaraćemo i sa ostalim strankama, ali nećemo praviti kompromise po pitanjima ekonomskog razvoja Vojvodine i promenama dosadašnje politike jer su na ovim izborima građani dali mandat novoj politici. Nećemo praviti kompromise ni po pitanju raščišćavanja odnosa u Vojvodini jer je sadašnja politika imala mnoge greške, a nju su građani masovno odbacili. To znači da ćemo buduće saveze praviti na tragu naše politike - rekao je Mirović. 

On je dodao da još nije razgovarano o kandidatu za pokrajinskog premijera, ali da će se to znati u narednih deset dana, kao i da će se razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima voditi narednih nedelja. 

Prema poslednjim rezultatima Pokrajinske izborne komisije lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila je 52,5 odsto glasova, lista "Za Vojvodinu rada i znanja - Demokratska stranka, DSHV, NOVA, ZEP-Zeleni - Dr Bojan Pajtić" 7,5 odsto, dok je lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma (JS), Patriotski pokret Srbije (PPS)" osvojila 10,83 odsto glasova.

2024 © - Vesti online