Ponedeljak 25.04.2016.
09:11
Vestionline

Zapad u ekstazi: Pobedilo njihovo čedo

Tanjug
Stižu čestitke od nalagodavaca

Takođe, čestitku Vučiću uputio je i evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han, uz poruku da samo "snažna vlada može da sprovede reforme neophodne za budućnost države, njenu ekonomiju i građane".

Na svom Tviter nalogu, Han je rekao da se "raduje saradnji sa novom vladom pod njegovim (Vučićevim) vođstvom, po pitanju EU integracija" i dodao da je siguran da će premijer Vučić "iskoristiti snažnu podršku građana na odgovoran način koji će ojačati evropsku perspektivu Srbije".

Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc čestitao je u nedelju uveče izbornu pobedu Aleksandru Vučiću, uz poruku da se raduje daljoj saradnji, te da se nada brzom napretku Srbije na putu u EU. Kurc je na svom Tviter nalogu poruku ispisao na engleskom i srpskom jeziku -  ćirilicom.

Čestitke za demokratski duh Srba

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister čestitao je u ponedeljak Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji i pozdravio "demokratski duh srpskog naroda".

- Srbija igra ključnu ulogu u obezbeđenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Konstruktivan pristup premijera Vučića odnosima sa susednim zemljama je omogućio značajan napredak kako u regionalnoj saradnji, tako i u bliskijim odnosima sa Evropskom unijom - navodi u saopštenju Mekalister.

Sa novim podsticajem u vidu tako značajnog broja glasova, Srbija sada može da se fokusira na dalje jačanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, reformu javne administracije, uvođenje ekonomskih reformi i garanciju medijskih sloboda, kako bi se Srbija još više približila Evropskoj uniji, naveo je izvestilac EP za Srbiju.

2024 © - Vesti online