Nedelja 24.04.2016.
06:30
Vestionline

FOTO: Ne znate strani jezik? Nema veze, imate ovu majicu

Jeste li ikada tragali za slobodnom sobom, restoranom ili autobuskom stanicom u stranoj zemlji, a pritom niste znali kako da zatražiti ovu informaciju od lokalnog stanovništva? Iako danas dobar deo sveta govori engleski, nepoznavanje određenog jezika može da stvori značajne probleme u komunikaciji među pojedincima. 

- Mnogo puta se na putovanjima susrećemo s jezičnim ograničenjem koje se može rešiti samo ilustracijama znakova, ikona i simbola na parčetu papira ili mapi - kažu Džordž, Stiven and Florian koji se kriju iza ultimativnog projekta za putnike IconSpeak World. 

Ova kompanija je zaslužna za stvaranje istoimene majice koja sadrži 40 simbola prepoznatljivih u celome svetu, a koje pojedincima omogućavaju da se sporazumeju gde god se nalazili. Na majicama se nalaze sličice kreveta, telefona, kafe, tanjira i sličnih detalja koji će vam zatrebati na putovanju. 

- Mislili smo da bi bilo izvrsno imati osnovni set ikona koje uvek možete imati sa sobom i na koje možete pokazati prstom kada vam nešto zatreba, a da vas ljudi oko vas razumeju - kažu momci iz IconSpeak Worlda. 

Ove su majice napravljena od 90 odsto pamuka i 10 odsto poliestera, dolaze u nekoliko različitih boja, a na raspolaganju su modeli s kratkim rukavima i bez rukava za žene i muškarce. Prodaju se na internet stranicama IconSpeak Worlda po ceni od 33 američkih dolara.

2024 © - Vesti online