Četvrtak 21.04.2016.
14:53
Vestionline

FOTO: Evo zbog čega su Mongolci besni na Lavrova

Naime, Mongolci su za Lavrova spremili svečani doček, sa najvišim počastima i sa svečanim strojem poređanim u njegovu čast, a on se pojavio ležerno obučen, u plavim farmerkama i sakou. 

Domaćini su bili uvređeni gestom visokog gosta, a politički komentator Cogtgerel je ocenio da je dolazak u teksas pantalonama bio uvredljiv jer se "tako nešto nosi u kući kad se popravlja vodovodna instalacija". Bilo je očigledno da su u Ulan Batoru dolazak Lavrova u farmerkama doživeli kao znak toga koliko ih on ceni. 

Ipak, nešto kasnije, Sergej Lavrov je na susret sa predsednikom Mongolije Cahijaginom Elbegdoržem došao u prepoznatljivom stilu, u elegantnom odelu. 

Događaj iz Mongolije komentarisali su i ruski mediji, pa je visokotiražni "Moskovski komsomolec", ali i brojni sajtovi koji su prenosili komentar profesora univerziteta u Kardifu Sergeja Radčenka, koji je o tome pisao u časopisu "Diplomat".

On smatra da je za vreme dugačkog leta dozvoljeno "komotno oblačenje", ali da je Lavrov pre izlaska iz aviona morao da se presvuče i pojavi se u odelu.

2024 © - Vesti online