Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 29.09.2014.
12:35
Srna A

"Proširenje NATO pakta je provokacija“

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je da je proširenje NATO pakta greška, čak i provokacija u određenom smislu.

Politika proširenja NATO pakta je neodgovorna: Sergej Lavrov

"To je na neki način neodgovorna politika koja potkopava opredeljenje da se gradi sistem jednake i podeljene sigurnosti u Evropi. Jednake za sve, bez obzira da li je neka zemlja članica ovog ili onog bloka ili ne", ocenio je Lavrov. 

On je za "Dnevni avaz" rekao da su se posle prestanka postojanja Varšavskog pakta pojavili neki radikalni glasovi u Evropi koji su sugerisali da bi trebalo, ako ne razmontirati NATO, onda bar promeniti odgovornost OEBS-a.

"Da se to dogodilo, situacija bi bila potpuno drugačija", istakao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, struktura bi isto tako bila kompletno drugačija, jer bi svi bili jednaki partneri legalno obavezujućeg aranžmana koji bi se bavio bezbednošću.

"Izabrana je drugačija staza i ignorisana su obećanja da će proširenje NATO-a biti limitirano, ili da neće biti raspoređena vojna infrastruktura na teritoriju zemalja novih članica", rekao je Lavrov.

Odgovarajući na pitanje kako Moskva gleda na mogućnost daljeg približavanja zapadnog Balkana u članstvo u NATO, Lavrov je rekao da se to u Moskvi doživljava kao "pogrešna politika i provokacija Severnoatlantskog vojnog saveza".

Na pitanje kako gleda na činjenicu da Srbija brže od svojih komšija BiH, Crne Gore i Makedonije kreće prema članstvu u EU, Lavrov je rekao da "političari na vlasti u Beogradu redovno uveravaju službenu Moskvu da se to neće negativno odraziti na odnose Srbije sa Rusijom".

Šef diplomatije Ruske Federacije potvrdio je da će ruski predsednik Vladimir Putin posetiti Beograd u okviru proslave Dana oslobođenja glavnog grada Srbije.

"Poseta predsednika Putina poklapa se sa 70 godina oslobađanja Beograda od nacizma. Predsednikova poseta je planirana da bi koincidirala sa proslavama koje će se dogoditi u glavnom gradu Srbije", rekao je Lavrov.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.09.2014. 13:00
Gdje zive Lavrov i Putin? Pa, jeli moguce da oni vjeruju sta vlasti u Beogradu obecavaju? Te pederske vlasti izdaju svoj narod, a da nece Rusiju! Samo nek se Rusija nada da ce vlastodrsci imati obzira kad dodje vrijeme za odluku. Ne samo da ce Rusiji zatvoriti vrata, kad im baba Angela naredi, nego ce ih zalupit!!!
Ponedeljak 29.09.2014. 12:58
Исламски екстремисти ће их послати у историју.
Ponedeljak 29.09.2014. 13:50
LAVROV VERUJE OVIM NASIM OBNOVIMA. A OVAJ SE ODREKAO I BRATA ZA RAD TOBOZE NARODA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online