Četvrtak 14.04.2016.
14:16
Vestionline

Položen kamen temeljac za Ikeu: Za Vučića oklagija i daska za meso

Tanjug
Kamen temeljac položili su Zorana Mihajlović, Siniša Mali, Aleksandar Vučić i Stefan Vanoverbek iz Ikee

- Ikea je siguran znak bolje i uspešnije budućnosti Srbije. Velika mi je čast što pripadamo klubu zemalja 47 u kojima Ikea ima svoje kuće. Beograd nije jedino mesto, napravićemo više takvih robnih kuća, a naredna će nadam se biti u okolini Niša, što je iz više razloga za Srbiju važno - rekao je Vučić posle polaganja kamena temeljca.

Na polaganju kamena temeljca premijer je rekao da će prvo što će kupiti u Ikei biti oklagija i daska za sečenje mesa, jer su to proizvodi koji će se proizvoditi u Ćupriji. Vučić je rekao da će se i Simpo polako "podizati" i nastojati da ispuni standarde švedske kompanije, a vlada će, kako je naveo, takvim kompanijama pomoći.

Premijer je rekao da je u svih 47 zemalja u kojima Ikea posluje, ta kompanija simbol robe pristupačnih cena, ali i da su to uspešne i bogatije države u kojima se brine o životnom standardu građana, u kojima je ta roba pristupačna građanima različitog imovinskog stanja.

- Zato je važno da Srbija postane takva zemlja, gde ljudi mogu da zarađuju i da za manje novca mogu da kupe dobre proizvode - rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve građane BiH, Crne Gore, Makedonije da dolaze u Beograd i kupuju u Srbiji, jer će Ikea u prestonici Srbije svakako biti bliža nego ona u Budimpešti, gde građani u regionu mahom idu.

- Teško da će naći bolje mesto da ostave svoj novac, a mi ćemo se potruditi da otvorimo još jednu robnu kuću u Nišu, da bude bliže Skoplju, a možda i u zapadnoj Srbiji, da bude bliže BiH - rekao je Vučić.

Premijer je iskoristio priliku da kaže da je danas dobio potvrdu da će jedan veliki nemački investitor zaposliti veliki broj građana u jednom gradu na jugu Srbije.

- Ikea nije samo 300 radnih mesta i velika investicija, već i sistem dobavljača i pokazatelj kakvom društvu Srbija pripada - rekao je Vučić.

Tanjug

Prethodne vlade pričale o Ikei, ova je dovela

Srbija je dobro mesto za ulaganje, poručila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.Ona je ukazala da je veliki gubitak što ta kompanija nije ranije došla u Srbiju, navodeći da bi godišnji prihod u budžetu od Ikee bio 15 do 20 miliona evra, a iz čega se može zaključiti da je Srbija za prethodnih devet godina izgubila između 150 i 200 miliona evra.

- Nema investitora koga smo duže čekali. Prethodnih devet godina mnogi političari i vlade su pričali o Ikei, ali ova vlada je uspela da je dovede - istakla je Mihajlović podsećajući da će u prvoj robnoj kući u Srbiji posao dobiti 300 ljudi.

2024 © - Vesti online