Četvrtak 14.04.2016.
14:00
Vestionline

Putin o Panama aferi: Napadaju nas jer ne želimo da se pokorimo!

Reuters
Smatra da je aferu planski režirala Amerika: Vladimir Putin

Ruski predsednik je dodao da nemački list koji stoji iza "Panamskih papira" radi pod uticajem američke banke "Golden Saks", preneo je "Sputnjik".

- Znamo da su tamo saradnici američkih zvaničnih ustanova. Članak su prvi napisali u "Zidojče cajtungu", a oni su u medijskom holdingu. A taj medijski holding pripada američkoj finansijskoj korporaciji "Goldman Saks", odnosno svuda štrče uši nalogodavaca, one štrče, ali se ne crvene. I mi ne treba da očekujemo od njih nikakvo pokajanje - izjavio je Putin.

On je rekao da je njegov prijatelj, violončelista Sergej Roldugin, koji je pomenut u materijalima iz Paname, potrošio svoj novac u humanitarne svrhe i na muzičke instrumente koje je kupio za Rusiju.

- Što smo bliži izborima, biće sve više ovakvih publikacija. Zemlja koja odbija da se povinuje uvek će biti meta na ovakav način - rekao je Putin odgovarajući na pitanja građana u televizijskom programu.

- Ako s nama budu razgovarali s poštovanjem, onako kako mi to činimo, uvek ćemo naći rešenje kojim će svi biti zadovoljni, i mi i partneri. Treba jednostavno raditi s Rusijom kao s ravnopravnim partnerom - zaključio je on.
 

2024 © - Vesti online