Nedelja 10.04.2016.
22:45
Vestionline

Novak o rekordima, Rolan Garosu, ljudskoj mašini, meditaciji...

Tanjug/AP
Ljudska mašina: Novak Đoković

Pred prvi Masters na šljaci neizostavno pitanje za Novaka Đokovića na konferenciji za medije u Kneževini bio je Rolan Garos jedini Grend slem koji nije osvojio. Đoković kaže da mu to nije opsesija. 

- Ne volim reč opsesija, jer to onda nije prava emocija. To što sam bio toliko blizu osvajanju jedinog Grend slema koji nisam osvojio, mi je samo motiv više da dam još bolje od sebe ove godine - rekao je Novak. 

Titulom u Majamiju, Novak je postao teniser sa najvećim brojem osvojenih pehara sa Masters turnira (28).

- S jedne strane prijatno sam iznenađen onime što sam uradio u prethodne dve godine. Ali s druge strane, uvek sam očekivao od sebe da budem na ovom nivou. Svako dostiže vrhunac u različitim fazama karijere. Za mene je to sada.

O meditaciju, stanju svesti, Nole je rekao:

- Morate da funkcionišete kao ljudska mašina, morate da budete u sadašnjem momentu. Nije to budizam, već stanje uma, holistički pristup, koji mi omogućava da maksimizujem svoje biće u svakom aspektu, ne samo fizički, nego i mentalno, emocionalno, duhovno. Trudim se da budem disciplinovan radeći sve vežbe koje radim na dnevnom nivou - rekao je Đoković o sada već čuvenom načinu pripreme za izazove koji ga očekuju.

2024 © - Vesti online