Subota 09.04.2016.
13:22
B. Živančević - Vesti

Vučiću, popuštaj, narod se ućutao!

Tanjug
Pobediće Srbija, ali tebe: Aleksandar Vučić

Opominjuće mirnu situaciju u predizbornoj kampanji primetio je i sam vođa. "Ova kampanja je nikada mirnija... Samo u lokalnim izborima smo ranije u jednom danu imali više razbijenih glava nego u stotinu dana ove godine. to je dobro za Srbiju, to znači da su svi dobro razumeli šta je demokratija i kako da se ponašamo", reče Vučić onako usput.

Znamo mi odavno Vučiću šta je demokratija i kako treba da se ponašamo, naša istorija ne počinje od tebe, fala Bogu. Jedino si ti primetio da treba da promeniš stranu i da navučeš jagnjeću kožu, pa da uz pomoć svojih zapadnih "prijatelja" nastaviš sa mrcvarenjem Srbije, koju su još "žuti" nakačili na aparate za održavanje u životu. Pod tvojom kolonijalnom upravom, dahije izgledaju k'o oslobodioci, samo što sad Zapadu plaćamo "kiriju za zemlju u kojoj živimo", što bi rekao tvoj prezimenjak a imenjak onog što sedi pored Dragice na Andrićevom vencu.

Meni bi mirna kampanja bila veoma sumnjiva. Ne zna čovek šta mu misle, da li lažu u telefonskim anketama, da li su sendviči i hiljadu dinara dnevnice dovoljni za glas, hoće li onako izmoreni od vožnje autobusima od mesta do mesta ipak zaokružiti pravi broj na listiću, da li će im paketi sa konzervama, makaronama i deterdžentom za suđe potrajati do dana izbora? I "deja vu" - po prevozu parole "Gotov je", šablonom iscrtane pesnice, neka tišina međ' glasačima kao krajem onog vrućeg septembra 2000.

Na ovakav mir kod glasača, posebno u Srbiji, svako pametan bi stavio prst na čelo i setio se kneza Miloša, koji je raspoloženje naroda testirao preko ubiranja poreza. Dok se narod bunio, Miloš je povećavao poreze, ali kad mu poreski inspektori javiše da narod ćuti, knez udari u dževu: Popuštaj, smanjuj!

Tako da džaba naziv liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Nisi ti Srbija, Srbija je mnogo veća, jača, poštenija i slobodnija nego što ćeš ti ikada biti. I džaba istraživanja koja ti daju više od 50 odsto podrške, davali su i Tadiću onomad kad je posle predsedničkih izbora obećao da se vidimo u nekom drugom filmu. I od tada ga ne videsmo, valjda će i sa tobom biti isti "deja vu".

2024 © - Vesti online