Petak 08.04.2016.
20:56
Vestionline

Konačno dolijao: Uhapšen i treći napadač na Brisel

Reuters
Snimci koje je zabeležila nadzorna kamera dva dana pre terorističkog napada

Abrini (31) je bio na listi najtraženijih ljudi u Evropi, a identifikovan je sa snimaka sa nadzornih kamera.

Na tim snimcima, napravljenim dva dana pre napada izvršenih 13. novembra, u kojima je poginulo 130 ljudi, Abrini se nalazi u automobilu sa Salahom Abdeslamom, najvažnijim preživelim osumnjičenim teroristom.

Abdeslam je uhapšen u Briselu pre dve nedelje, četiri dana pre nego što su pripadnici takozvane Islamske države izvršili teroristički napad u tom gradu. Belgijsko federalno tužilaštvo objavilo je nove fotografije trećeg osumnjičenog za napad na aerodromu, poznatog kao "muškarac sa šeširom", i uputilo javni poziv građanima da se jave ukoliko nađu njegovu jaknu ili su ga možda videli na ulici.

Istražitelji su do fotografija došli na osnovu video-snimaka koje su na dan napada zabeležile nadzorne kamere na ulicama Brisela, uz pomoć kojih su i rekonstruisali putanju kojom je on išao kroz belgijsku prestonicu odmah posle eksplozija, prenosi francuski list "Parizjen".

Pošto su bombe eksplodirale na aerodromu Zaventem u 07.58 sati 22. marta, osumnjičeni je preko parkinga izašao iz aerodromske zgrade i potom pešice išao kroz opštinu Zaventem, gde se usput otarasio svoje jakne, a poslednji put je viđen u 09.50 sati.

2024 © - Vesti online