Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.03.2016.
15:45
Vestionline A

Šta je Salah Abdeslam otkrio policiji?

Belgijski mediji objavili su delove iskaza nedavno uhapšenog Salaha Abdeslama, koji se smatra jednim od organizatora terorističkih napada u Parizu.

Reuters
Otkrio detalje terorističkog napada

Abdeslam, do nedavno najtraženiji terorista u Evropi, uhapšen je nakon četiri meseca provedenih u bekstvu, a belgijskoj policiji je nakon hapšenja otkrio da je njegov brat Brahim Abdeslam glavni organizator napada na Pariz u kojima je stradalo 130 osoba.

Salah tvrdi da je automobile i stanove iznajmljivao po naređenju brata Brahima koji se razneo bombom prilikom napada na Pariz. 

- Kada je trebalo da platim bilo šta u vezi sa organizacijom napada, Brahim mi je davao novac - rekao je on. 

Dodao je da je njegova uloga u pariskom masakru trebalo da bude da uđe na stadion "Francuska" i raznese se bombom, ali, kako kaže, nije imao kartu za utakmicu i nije mogao da uđe na stadion. 

- Odustao sam od plana kada sam se parkirao ispred stadiona. Sa mnom su bila trojica mladića koji su izašli iz automobila, a ja sam ostao u njemu. Vozio sam se ulicama nasumično - kazao je Abdeslam. 

Nakon odustajanja od plana, Abdeslam tvdi da je kontaktirao samo jednu osobu - Muhameda Abrinija. Međutim, policija ima dokaze koji ukazuju da je Abdeslam tog dana kontaktirao više osoba. 

Istražiteljima je rekao i da je Abdelhamida Abauda, "mozga" serije napada u Parizu, video samo jednom u životu i to u belgijskom gradu Šarlroa, dva dana pre napada na Pariz. 

Međutim, istraga je pokazala da se Abdeslam nalazio u društvu Abauda više puta i da su njih dvojica bili zajedno na sudu 2010. godine kada im se sudilo za pljačku. 

Belgijski mediji navode da istražitelji tvrde da Abdeslamove izjave nisu istinite i da on uopšte ne sarađuje s policijom.

"Abdeslam imao zadatak da "kalašnjikovom" ubija ljude na ulici"

Uhapšeni terorista Salah Abdeslam je u sklopu napada na briselskom aerodromu i u metrou imao zadatak da s još dvojicom islamskih ekstremista "kalašnjikovom" ubija ljudi po ulicama Brisela, utvrdila je istraga u Briselu i Parizu, javlja belgijska televizijska mreža VRT. 

Abdeslam, koji je učestvovao u novembarskom pokolju u Parizu, gde su teroristi takođe iz "kalašnjikova" ubijali ljude po ulicama, posle hapšenja, belgijskim je vlastima samo sat pre atentata na aerodromu i metrou u Briselu izjavio da "ne poznaje" braću Bakraui koji su se razneli eksplozivom i ubili 31 lice, a ranili preko 300 ljudi. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online