Sreda 06.04.2016.
04:12
Đ. Barović - Vesti

Meron danas saslušava Karadžića

Reuters
Teodor Meron

Karadžić je 25. marta, uz zahtev da se održi statusna konferencija zbog žalbe na presudu, uputio i Zahtev za saslušanje kako bi predsedniku tog suda, koji je ujedno i glavni za nadzor uslova u Pritvorskoj jedinici Ševeningen, obavestio o svom lošem zdravstvenom stanju, ali i uslovima u pritvoru.

Karadžićevi pravni savetnici objašnjavaju da će tek posle njegovog susreta sa Meronom i onoga šta bude odlučeno, moći da komentarišu taj zahtev, odnosno na šta se bivši predsednik RS tačno žali.

Goran Petronijević ističe da je Karadžić od početka zbunjen činjenicom da ima samo mesec dana da pročita čak 2.600 stranica presude.

- Reč je o neuobičajeno "dugačkoj" presudi, čak i za Haški tribunal. Oslobađajuća presuda Šešelju je brojala oko 100 stranica, a ova je 26 puta duža. Jednostavno, nemoguće je da se za 30 dana izvrši ozbiljna analiza kako bi se uputio pripremni podnesak za žalbu i zatim u 75 dana, koliko je zvaničan rok, pripremila žalba na presudu. Zato ćemo bez sumnje tražiti produženje tih rokova - kaže Petronijević.

2024 © - Vesti online