Subota 02.04.2016.
10:29
Vestionline

Ugljanin traži podršku: Erdogan i Bakir na mitingu u Pazaru!?

A. Čukić
Smislio plan kako da dobije izbore: Sulejman Ugljanin

- Ugljanin traži način kako da nadjača Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića na izborima i ideja mu je da to uradi preko Turske, koja ima ogroman uticaj među Bošnjacima u Sandžaku. Zato je uputio poruku Erdoganu da je vrlo važno da ga podrži shodno sporazumu koji već imaju SDA i Erdoganova AK partija - saznaju mediji iz diplomatskih krugova.

Prema njegovim rečima Ugljanin, koji je inače oduvek važio za čoveka koji je vrlo blizak Turskoj, smislio je i način kako da pred biračima konkretizuje tu podršku.

- Erdogan i ostali lideri AK partije pozvani su da se putem video-linka obrate simpatizerima SDA na završnoj konvenciji u Novom Pazaru, čiji termin još nije određen. Tom prilikom Erdogan bi uputio svoju izbornu poruku svim Bošnjacima u Srbiji - otkriva izvor.

Pozivnica i za Bakira

Ovo nije kraj Ugljaninove zamisli kako da dobije izbore u Sandžaku, naime on je naumio da na pomenutu završnu konvenciju pozove i Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH i lidera tamošnje SDA. Prema našim izvorima Izetbegović još razmišlja da li će se i lično pojaviti u Novom Pazaru pošto je pre nekoliko dana razmenio oštre reči sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Izetbegović je posle presude Radovanu Karadžiću ponovo iskopao ratnu sekiru najavom da će BiH posle ove presude tražiti reviziju tužbe za genocid protiv Srbije.

- Ukoliko ne dođe u Novi Pazar i Bakir će se preko video-linka obratiti simpatizerima SDA i svim Bošnjacima u Srbiji, kao što je uradio i prilikom nedavnih izbora u Turskoj kada je Bošnjake pozvao da glasaju za Erdogana - tvrdi naš izvor.

On zaključuje da će narednih dana u Novom Pazaru, zbog priprema ovih događaja, boraviti delegacije AK partije i SDA BiH, a i Ugljaninovi saradnici se spremaju da putuju u Tursku i BiH.

2024 © - Vesti online