Sreda 30.03.2016.
18:56
Vestionline

"Nisam premijer za poljski wc"

Tanjug
Nije premijer za poljski wc: Aleksandar Vučić sa građanima Subotice

- Ako nastavimo sa ovom politikom imaćemo do kraja godine povećanje penzija, povećanje za zdravstvene i prosvetne radnike, a smisao je i da obilazimo škole i bolnice i podižemo životni standard da i naše škole više ne budu škole sa poljskim wc - i ma koliko se smejali meni zbog toga i ma koliko mi govorili da sam premijer za poljski wc, ja sam premijer za čiste wc-e - rekao je Vučić.

On je na gradskom trgu obraćanje Subotičanima počeo zahvalnošću svima koji su dobro razumeli šta je sve trebalo uraditi zbog situacije u kojoj je bila država i zbog čega su bile neophodne brojne promene.

- Hoću da se zahvalim penzionerima koji su podneli najveći teret, mladima i svima koji veruju u istinu, ali ne veruju lakim rešenjima. Slušate i slušaćete kako govore loše o našoj zemlji, kako im se ništa ne sviđa, govoriće kako je divno bilo vreme pljačkaške privatizacije, a bilo bi najbolje ako bi Srbiju uveli u izolaciju. Naš posao je da ne dozvolimo da se Srbija vraća u prošlost ni po koju cenu. Srbija mora biti poštovana zemlja u kojoj će veći broj ljudi da radi, a videli ste da smo u Subotici za godinu i deset meseci doveli nove instvetitore i zaposlili nove ljude, ali ni to nije dovoljno i neće biti dok nivo nezaposlenosti ne svedemo najpre ispod 15, a posle ispod 10 odsto, dok to ne bude na evropskom nivou - poručio je Vučić.

Vučić je naglasio da politika koju Srbija treba da vodi mora biti u interesu zemlje, zbog čega je poštovana u svetu i svakome ume otvoreno da kaže kakav je njen stav, mišljenje i šta vidi u budućnosti.

- Najvažniji cilj je da se izborimo protiv siromaštva, a to možemo tako što ćemo da smanjujemo nezaposlenost i da dovodimo investitore. Ne pričam o onome što bi neko voleo da čuje, već iz ugla onoga koji svakoga meseca mora da potpiše isplatu 2,5 miliona penzija i plata - rekao je Vučić. 

2024 © - Vesti online