Petak 25.03.2016.
17:52
Vestionline

Putin odlučio: Kadirov i dalje na čelu Čečenije

Reuters
Oči u oči: Putin i Kadirov

Ovlašćenja lidera Čečenije, koji je na dužnost stupio 2011. godine, ističu 5. aprila. 

- Polazeći od onoga što je učinjeno poslednjih godina za Čečene, za žitelje Republike pre svega, ali i za celu Rusiju, danas sam potpisao ukaz o Vašem imenovanju za vršioca dužnosti lidera Republike Čečenije u narednom periodu. Nadam se da ćete u septembru izaći na izbore - rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik je rekao da računa na to da će žitelji Čečenije moći tokom izborne kampanje i izbora da ocene vrednost onoga što je Kadirov učinio za Republiku. 

- Ponavljam još jednom, ne možemo da se zadovoljimo onim što je učinjeno, nego je potrebno gledati u budućnost. I znamo da možemo i da moramo da učinimo više za naše ljude - naglasio je Putin. 

Kadirov je povodom imenovanja za vršioca dužnosti predsednika Čečenije rekao da je svaki nalog od Putina za njega sreća i ogromna odgovornost, te da „sada svom radu može da dâ novi start“. 

Lider Čečenije je krajem februara saopštio da je njegova misija ispunjena i zamolio je da mu pronađu zamenu, a svoje pristalice je pozvao da ne mu održavaju mitinge podrške. Kadirov je tom prilikom rekao i da je spreman da ispuni svaku naredbu predsednika Rusije. 

Javnost Čečenije je na to zatražila da Kadirov nastavi da vodi Republiku i obratila se Putinu sa molbom da podrži njegovu kandidaturu. 

Kadirov je na čelo Čečenije prvi put stao 2007. godine. 

2024 © - Vesti online