Petak 25.03.2016.
12:29
Vestionline

Marko Mišković osuđen na tri i po godine zatvora

Tanjug
Osuđen zbog utaje poreza: Marko Mišković

Međutim, specijalni sud oslobodio je zbog nedostatka dokaza Marka Miškovića, Mila Djuraškovića i ostale okrivljene optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji.

Sud je sina vlasnika "Delta holdinga" osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog utaje poreza prilikom finansijskih poslova sa Đuraškovićevim putarskim preduzećima

Miškovićevo preduzeće MERA invest, prema presudi, mora da plati 320.280.000 miliona dinara odštete državi Srbiji zbog utaje poreza.

Izrečena je presuda i Milu Đurašković, koji je zbog oštećenja kruševačka Fabrike maziva (FAM) i utaje poreza osuđen na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od šest miliona dinara, a njegovi saradnici na kazne od tri do pet godina zatvora. 

Dvoje okrivljenih za pomaganje Marku Miškoviću u poreskoj utaji osuđeno je na dve godine zatvora, odnosno godinu dana kućnog zatvora i novčane kazne. 

Sin vlasnika "Delta holdinga" nije prisustvovao izricanju presude, na šta po zakonu i nije obavezan, dok su se Đurašković i ostali optuženi pojavili u sudu.

Miroslavu Miškoviću presuda za malverzacije sa putarskim preduzećima neće biti izrečena u petak, jer mu je suđenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, a nastavak suđenja zakazan mu je za 8. april.

Budući da su ostali optuženi oslobođeni optužbi za malverzacije sa putarskim preduzećima, očekuje se da će i MIšković takođe biti oslobođen.

2024 © - Vesti online