Nedelja 20.03.2016.
20:10
Tanjug, Vestionline

Zašto su na SPS mitingu svi pevali partizanske pesme?

Tanjug
Dačić: Idu čete partizana slavu borbe pronose

Predsednik SPS-a Ivica Dačić je, obraćajući se prisutnima, rekao da ta koalicija kampanju počinje u Novom Sadu i Vojvodini, jer želi da pokaže da joj je izuzetno važno jednistvo Srbije.

- Naša koalicija je jedini garant da će u Vojvodini preovladati snage koje se zalažu za jedinstvenu Srbiju. Vojvodina je srpska autonomija, ona je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije i uvek će takva i biti - rekao je Dačić.

On je na skandiranje prisutnih "Vojvodina je srce Srbije" odgovorio rečima "Vojvodina je i srce i duša Srbije" i dodao da će koalicija na čijem je čelu uvek raditi u interesu Srbije i njenih građana.

Dačić je istakao da će se zalagati da Srbija bude država socijane pravde, naglasivši da je najbolja preporuka za SPS i JS ono što te stranke rade na terenu, a da je pravi primer za to Jagodina.

- Mi smo istinska narodna koalicija, mi smo naslednici onih koji su se vekovima borili za radnička prava i onih koji su dali živote za slobodu. Borićemo se za to da oni koji su sarađivali sa Hitlerom nikada ne mogu biti rehabilitovani - rekao je Dačić.

Po njegovim rečima Joška Broz, predsednik Komunističke partije, koja je članica koalicije, je, iako unuk Josipa Broza Tita, predstavnik siromašnijeg sloja stanovništva u Srbiji, što je, kako je rekao, "dokaz da Tito nije krao", a da "treba videti šta imaju unuci i potomci onih koji su u poslednjih desetak godina bili na vlasti".

Na te Dačićeve reči okupljene pristalice te koalicije odgovorile su pesmom "Idu čete partizana slavu borbe pronose".

Lider SPS-a je, pozivajući građane da na predstojećim izborima daju glas toj kolaiciji, rekao da se "zemlja ne brani samo oružjem, već i srcem i perom, odnosno olovkom na izborima".

2024 © - Vesti online