Nedelja 20.03.2016.
15:16
Vestionline

Vučić: Neka nas Hrvati puste i neka nas ne diraju

Tanjug
Vučić rešio da ne reaguje na prvokacije

- Priznajem da ne razumem uvek hrvatske zvaničnike i to je najteže što ću o njima da kažem - rekao je Vučić komentarišući najavljenu blokadu Hrvatske u otvaranju poglavlja Srbije u pregovorima sa EU.

O blokadi pregovora, kojom preti Zagreb, najteže mu je da govori jer se, dodao je on, trudi da oćuti na provokacije. 

- Samo neka nas puste i neka nas ne diraju, a mi nećemo nikoga kritikovati i napadati - naveo je Vučić, i dodao da on ne brine zbog pretnji i kritika već je zabrinut zbog prava Srba u Hrvatskoj. 

- Ćutao sam i kad su zvaničnici dozvolili "crnokoušuljišima" da se šetaju po centru Zagreba, jer sam hteo dobre odnose s komšijama - poručio je Vučić, primetivši da je prećutao sve pridike, i to ne zato što se plašio, već zato sto je mislio da su stabilnost i mir ključni za region i za narod u Srbiji. 

Nastaviću da se tako ponašam, dodao je Vučić i poručio: - Ne želimo svoju snagu nikome da pokazujemo, ali nećemo da dozvolimo nikome da nas unižava, ponižava, to ne smemo i nećemo da dozvolimo. 

Kako je primetio, Hrvatska je članica EU i Unija ne reaguje na neke stvari koje se čine u toj zemlji ili recimo Poljskoj, a da se to dogodilo u Srbiji reakcije bi već bile drastične. 

- Ali, za nas je to dobro, jer mi želimo da budemo bolji nego što smo danas, a ne da se merimo vrednostima koje su davno prošle - zaključio je Vučić. 

2024 © - Vesti online